PLC Techniek

Wat is PLC-techniek?

PLC is een afkorting en staat voor ‘Programmable Logic Controller’. Vertaald naar het Nederlands is dit een ‘Programmeerbare Logische Controller’. Dit zijn besturingspanelen die veelvuldig worden toegepast in allerlei systemen, met name in de automatisering. Een PLC is een elektronisch apparaat inclusief microprocessor. Deze microprocessor stuurt uitgangen aan op basis van informatie. Deze informatie wordt ontvangen via zijn ingangen.

Waarvoor wordt PLC-techniek gebruikt?

PLC-techniek wordt zoals bovenstaand al benoemd veelal gebruikt in de automatisering. Een belangrijke techniek, want automatisering wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast. Zaken als productielijnen van fabrieken, machine en attracties in pretparken zijn door deze techniek geheel of voor een deel geautomatiseerd. Daarnaast werken veel industriële bedrijven met deze techniek.

PLC-Techniek voorbeelden

Zo zijn er bijvoorbeeld PLC-besturing panelen voor het aansturen van een productielijn. In deze PLC-techniek komt er allerlei data binnen uit verschillende sensoren. Door hier de juiste software bij te schrijven kan deze input data omgezet worden naar acties die nodig zijn. De PLC-programmeurs van RETAM zijn hierin opgeleid en hebben veel ervaring met PLC-techniek.

RETAM elektrotechniek

RETAM biedt een totaalservice op het gebied van elektrotechniek. Met een team van PLC-specialisten regelen we graag uw PLC in, programmeren deze, of passen deze aan. Wij raden u aan uw PLC-systeem niet door een leek te laten programmeren of aanpassen. Door fouten kan het systeem namelijk ernstig ontregeld raken. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de verschillende PLC-merken die op de markt aanwezig zijn, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste hulp. Of het nu gaat om het inregelen, aanpassen of programmeren van uw PLC. Wij helpen u graag bij zowel kleine als grote projecten.

Wenst u meer informatie over PLC-techniek? Of bent u benieuwd naar onze andere diensten op het gebied van elektrotechniek? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen
Storing melden

Neem contact met ons op

Vul hieronder uw gegevens in.
We nemen z.s.m. contact met u op.


Contactgegevens

  • RETAM Elektrotechniek
  • Marshallstraat 18K, 5705 CN Helmond

  • 0492-840323
  • 084-7247716
  • info@retam.nl
  • www.retam.nl
  • 64053504
  • NL-855502678-B01