Detectielussen

Bent u op zoek naar een solide voertuig detectielus? Dan bent u bij RETAM aan het juiste adres! Wij leveren en installeren voertuig detectielussen, zowel in asfalt als onder bestrating. Uiteraard met gedegen advies. Een detectielus is altijd maatwerk. Deze lussen worden toegepast voor het detecteren van voertuigen.

Wat is een detectielus?

Een detectielus ligt weggewerkt onder het wegdek en bevat een inductielus van koperdraad. Met behulp van elektronica kunnen de voertuigen die eroverheen rijden worden waargenomen. De lusdetector genereert een magnetisch veld in de detectielus wat verstoord wordt door het metaal in voorbijrijdende voertuigen, waardoor het voertuig wordt gedetecteerd.

VOERTUIG DETECTIELUSSEN

Een voertuig detectielus wordt voor verschillende doeleinden toegepast. Denkt u hierbij aan toegangscontrole, beveiliging van slagboomarmen, verkeerslichtbesturingen en verkeerstellingen. Een voertuig detectielus wordt veelal onder de bestrating of in het asfalt verwerkt. Een opdek lus is echter ook een mogelijkheid. Bijvoorbeeld voor betonvloeren waarin niet mag worden gezaagd.

Daarnaast zijn er richtingsgevoelige detectielussen en lussen die bijvoorbeeld tot doel hebben om de aanwezigheid of de snelheid van een voertuig te bepalen.

LUSDETECTOR

Uiteraard kunnen we uw voertuig detectielussen ook voorzien van besturingen, lusdetectoren of voertuigtelsystemen. Met een lusdetector wordt een lusdetectie compleet gemaakt. De lusdetector genereert een magnetisch veld in de detectielus, welke door het metaal van een voertuig, onderbroken wordt. Hierdoor vind detectie plaats.

Een detectielus vraagt om specialisme, omdat het altijd een maatwerkoplossing is. Een detectielus voor een personenauto dient anders uitgevoerd te worden dan een detectielus voor vrachtvoertuigen of voertuigen met aanhangers. Uiteraard adviseren wij u graag over uw detectielus toepassingen. Neemt u gerust contact met ons op.

DetectielussenDetectielussen in het wegdek

Contact opnemen
Storing melden

Neem contact met ons op

Vul hieronder uw gegevens in.
We nemen z.s.m. contact met u op.


Contactgegevens

  • RETAM Slagboomservice
  • Marshallstraat 18K, 5705 CN Helmond

  • 0492-840323
  • 084-7247716
  • info@retam.nl
  • www.retam.nl
  • 64053504
  • NL-855502678-B01